• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 
  Bookmark and Share
 
 
Doctoral Thesis
DOI
https://doi.org/10.11606/T.104.2020.tde-04022020-180537
Document
Author
Full name
Démerson André Polli
Institute/School/College
Knowledge Area
Date of Defense
Published
São Carlos, 2019
Supervisor
Committee
Diniz, Carlos Alberto Ribeiro (President)
Cobre, Juliana
Colosimo, Enrico Antônio
Silva, Paulo Henrique Ferreira da
Viola, Márcio Luis Lanfredi
Title in Portuguese
Modelos de Mistura para a Avaliação de Produtos
Keywords in Portuguese
Avaliação de produtos
Distribuições discretas
Mistura de distribuições
Abstract in Portuguese
A avaliação de produtos (ou serviços) é uma necessidade em muitas etapas do desenvolvimento e lançamento destes produtos (serviços). A evolução do produto (serviço) e a definição da fatia de mercado são duas etapas que envolvem algum tipo de avaliação. No entanto, na avaliação pode ocorrer a atribuição de notas não relacionadas com a percepção de qualidade do produto (ou serviço) pela atribuição de notas ao acaso. Este trabalho apresenta 4 novos modelos, 2 deles baseados no modelo CUB (Combined Uniform and shifted Binomial Uniforme (discreta) combinada com binomial deslocada), para a avaliação de itens quando existem dois ou mais níveis de preferência entre os avaliadores e pode haver avaliadores atribuindo notas ao acaso.
Title in English
Mixture models for product evaluation
Keywords in English
Discrete distributions
Mixture models
Product evaluation
Abstract in English
The product (or services) evaluation is a necessity in many steps of the development and release of such producs (services). The product evolution and the market share definition are two steps that evolves some kind of evaluation. Although, the evaluation occur by assigning grades not related with the perception of the product (service) quality assigning values at random. This work presents 4 new models, 2 of them based on the CUB (Combined Uniform and shifted Binomial) model, for evaluation of items where there are two or more levels of preference by the evaluators and may have evaluators assigning grades at random.
 
WARNING - Viewing this document is conditioned on your acceptance of the following terms of use:
This document is only for private use for research and teaching activities. Reproduction for commercial use is forbidden. This rights cover the whole data about this document as well as its contents. Any uses or copies of this document in whole or in part must include the author's name.
Publishing Date
2020-02-04
 
WARNING: Learn what derived works are clicking here.
All rights of the thesis/dissertation are from the authors
CeTI-SC/STI
Digital Library of Theses and Dissertations of USP. Copyright © 2001-2024. All rights reserved.